online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministrice u Vladi KS posjetile porodice čiji su domovi izgorjeli u požaru

Ministrice u Vladi Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, Melika Husić-Mehmedović i Darja Softić-Kadenić posjetile su danas porodice koje su ostale bez svojih domova u nedavnom požaru u Buća Potoku.

Djeca iz ovih porodica, dobila su neophodnu školsku opremu, a dodijeljeno im je i po 400 KM, kao prvi paket pomoći pred novu školsku godinu, u skladu sa zaključcima Vlade i u saradnji sa UNICEF-om, te vijećima roditelja OŠ “Avdo Smajlović” i Safvet-beg Bašagić. Vijeće roditelja prikupilo je dodatno po 100 KM za svako dijete.

U posjeti porodicama, koje su privremeno smještene u objektu bivšeg Željezničkog školskog centra, bili su i predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, direktor OŠ “Avdo Smajlović”, koju pohađa najveći broj djece iz ovih porodica, Hašim Baždar, kao i predsjednici vijeća roditelja pomenutih škola Elvis Zornić i Lejla Beridan, u ime institucija i kolektiva koji u saradnji sa resornim ministarstvima aktivno rade na obezbjeđenju pomoći ovim unesrećenim porodicama.

“Naša je namjera da prevashodno damo podršku ovim ljudima, da porazgovaramo o njihovim potrebama i da im kažemo da nećemo čekati sa ispunjavanjem potreba. Udružili smo snage i skupa sa vijećima roditelja pomenutih škola, te direktorom Baždarem osigurali smo ovaj prvi paket pomoći za školarce”, rekla je ministrica Hota-Muminović, ovom prilikom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia