online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ministrica Turković u Sarajevu govorila na obilježavanju 75. godišnjice UN-a

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Sarajevu je zvanično otvorila događaj “Budućnost oblikujemo zajedno”, koji je organizovan povodom obilježavanja Dana i 75. godišnjice osnivanja Ujedinjenih nacija (UN).

U obraćanju Turković je kazala da danas cijeli svijet slavi vrlo važnu godišnjicu jedinstvene globalne organizacije, koja je izdržala test vremena i izašla jača nego ikada.

Navela je da je današnji svečani skup prilika da se svi podsjete na postignuća, najuspješnije projekte i intervencije, socijalne, ekonomske i ekološke uticaje, kao i na naučene lekcije i najbolje prakse koje je razvio UN.

“Bosna i Hercegovina konstantno teži da bude konstruktivan dio ove misije. Polako, ali sigurno, smo napredovali od trenutka kada smo bili primalac pomoći međunarodne zajednice tokom faze izgradnje i jačanja naših institucija do stanja kada smo počeli dijeliti našu dobru praksu i iskustva u konsolidaciji mira i stvaranju boljeg društva, uglavnom putem članstva u najvažnijim tijelima UN-a, našim učešćem u mirovnim operacijama UN-a širom svijeta, itd. Cilj Bosne i Hercegovine je da nastavi biti prisutna i aktivna u trenutnim debatama i odlukama u pogledu univerzalne demokratske prakse i inkluzivnih društava koja nastoje unaprijediti pluralističku praksu”, kazala je Turković.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia