online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Ministrica Turković: Političari sviraju po ruskim notama, usvojili su niz zakona na entitetskom nivou suprostavljenih Ustavu Bosne i Hercegovine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozvala je danas u Briselu šefove diplomatija država članica Evropske unije da odobre ubrzani kandidatski status za našu državu te odgode ispunjavanje 14 preduvjeta na period od godinu dana nakon izbora, s ciljem očuvanja mira i stabilnosti. 

– EU može ojačati samo pomažući ljudima da pronađu pravi put naprijed. Ako ne, to će biti udarac i za EU – navela je tokom sastanka ministrica Turković. 

Naglašava da je situacija u Bosni i Hercegovini duboko zabrinjavajuća. 

Naše institucije su paralizovane, reformski procesi su zaustavljeni i napravljeni su konkretni secesionistički potezi. Političari koji sviraju po ruskim notama usvojili su niz zakona, jednostrano, na entitetskom nivou, koji su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Bosne i Hercegovine, s ciljem destabilizacije zemlje – upozorila je.

Poručila je da se Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sastajalo u nekoliko navrata, za koje, iako se čini da funkcioniše, ona tvrdi, nema napretka u raspravi o suštinskim pitanjima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia