online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo pomoći će žrtvama nasilja sa 600KM za troškove smještaja i režija

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo počelo je sa primjenom važne mjere svog Socijalnog programa koja je usmjerena na otklanjanje socijalne nesigurnosti žrtava nasilja u porodici, saopćeno je na stranici Vlade Kantona Sarajevo.

Kako bi se olakašao život osoba, najčešće žena i djece, koji su zbog nasilja u porodici prošli kroz “Sigurnu kuću”, ovo Ministarstvo je obezbijedilo pojedinačnu pomoć od 600 KM za troškove smještaja i režija porodicama za koje su stručni radnici Službi socijalne zaštite i Sigurne kuće procijenili da im je ovaj vid podrške potreban za osamostaljenje.

Resorna ministrica Ivana Prvulović obišla je danas “Sigurnu kuću”, gdje je od nosilaca projekta dobila povratne informacije o realizaciji programa i reakcijama na ovu izuzetno značajnu socijalnu mjeru:

“Sigurna sam da će ova mjera značajno doprinijeti osnaživanju žena koje su uspjele da se otrgnu nasilnicima u porodici i koje su se odvažile na samostalan život. Bila bih vrlo sretna da ovaj pilot projekt, koji ćemo implementirati do kraja tekuće godine, preraste u redovan vid socijalne zaštite, te da postane dio sistemskog rješenje jednog od problema žrtava porodičnog nasilja“, istakla je ministrica Prvulović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia