online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Ministarstvo vanjskih poslova BiH upoznato o incidentu u Ambasadi BiH u Jordanu

Ministarstvo vanjskih poslova BiH upoznato je o incidentu u Ambasadi BiH u Jordanu, gdje je, prema navodima medija, došlo do fizičkog obračuna između dvojice službenika ambasade, kazala je Feni Mirela Bubalo, savjetnica u kabinetu ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

– Glavni inspektor radi na ustanovljavanju činjenica, Ministarstvo vanjskih poslova BiH će potom postupiti u skladu sa zakonskim odredbama koje tretiraju ovakve slučajeve – navelo je Bubalo.

Prema medijskim izvještajima, ambasador Bosne i Hercegovine Mato Zeko prije nekoliko dana pismenim je putem obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova da je u Ambasadi BiH u Jordanu koju on predvodi došlo prvo do verbalnog, pa onda i do fizičkog obračuna između visokorangiranih uposlenika Satka Bitange, ministar savjetnik, i Nenada Škipine, savjetnik.

Na osnovu dopisa koje je Zeko uputio, do incidenta je došlo u momentu kada je ministar savjetnik Bitanga saznao da savjetnik Škipina hitno putuje u Sarajevo zbog popravka informatičke opreme.

 – Bitanga je nakon toga otpočeo s verbalnim uvredama kako veleposlanika tako i savjetnika Škipinu, pri tome bezobzirno izmišljajući razne insinuacije, kao i stalnim ponavljanjem kako je on jedini profesionalac u diplomaciji, pri tom očigledno svjesno izazivajući već incident iz samo njemu znanih razloga. Veleposlanik svjestan činjenice da ovakvi incidenti ne idu u prilog nikome, a poznavajući i činjenicu da ministar savjetnik Bitanga uglavnom ide na verbalno vrijeđanje kako nadređenih, tako i poznanika, nije želio reagovati, pri tome ne želeći uopšte ulaziti u polemiku –  stoji u dopisu.

No, kako stoji u nastavku pisma – verbalne uvrede koje je Bitanga iznosio su nastavljene, pa je u jednom momentu savjetnik Škipina reagovao tako da je Bitangu uhvatio za grkljan.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia