online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Ministarstvo sigurnosti BiH obilježava Dan zaštite i spašavanja i Međunarodni dan civilne zaštite

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uputilo je čestitku svim pripadnicima Civilne zaštite Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH povodom 1. marta, Dana zaštite i spašavanja i Međunarodnog dana civilne zaštite.

Imajući u vidu trenutnu situaciju prouzrokovanu razornim zemljotresima sa katastrofalnim posljedicama u Republici Turskoj i Sirijskoj Arapskoj Republici i velike potrebe za pomoć stanovništvu, sredstva planirana za obilježavanje Dana zaštite i spašavanja, ove godine su preusmjerena Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine u svrhu upućivanja humanitarne pomoći nastradalim.

Nedavni katastrofalni zemljotres podsjetio je da živimo u stalnoj opasnosti od različitih vrsta prirodnih i drugih nesreća koje u trenu promijene život, donesu vanredno stanje, unište imovinu koja se gradi godinama.

Ova tragedija, pokazala je i koliko je važna solidarnost, saradnja i spremnost da se brzo i adekvatno pomogne unesrećenim ljudima.

Zbog toga će Ministarstvo sigurnosti BiH, iz svog djelokruga nadležnosti nastaviti da jača međusobnnu saradnju struktura civilne zaštite na svim nivoima u Bosni i Hercegovini i sa susjednim zemaljama.

U saradnji sa partnerskim organizacijsma nastavit će se jačanje sistema zaštite i spašavanje i spremosti na odgovor u slučaju prirodne ili druge nesreće kroz nabavku savremene opreme i nastavkom obuka pripadnika civilne zaštite, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia