online slots game malaysia
BiznisVijesti

Ministarstvo privrede: Trošenje javnog novca mora biti transparentno

Sporazume o sufinansiranju redovnog poslovanja javnih preduzeća, potpisani su u ministarstvu privrede. Također potpisani su sporazumi o realizaciji projekata rekonstrukcije i adaptacije kantonalnog prihvatilišta za pse „Prača“, te osnivanja urgentne službe za liječenje povrijeđenih životinja s Veterinarskom stanicom KS.

Potpisivanje sporazuma s javnim preduzećima praksa je koju je Ministarstvo privrede KS uvelo prošle godine, zajedno s osnivanjem Odjeljenja za praćenje rada privrednih subjekata s učešćem javnog kapitala, a koje kontinuirano prati rad ovih preduzeća. Cilj je, po riječima ministra, svrsishodno i transparentno usmjeravanje budžetskih sredstava kako bi se za svaki transfer znalo kada i za koje namjene je utrošen.
Direktorica Veterinarske stanice Nasiha Spahić istakla je da će realizacijom projekta u Prači, Kanton Sarajevo dobiti vrhunski opremljeno prihvatilište pasa koje će biti u skladu sa svim evropskim standardima i Zakonom o brizi i zaštiti zdravlja životinja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia