online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministarstvo privrede KS traži usklađivanje entitetskih zakona o vodama

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nastavilo je s aktivnostima neophodnim za donošenje privremene ili konačne odluke o zaštiti izvorišta za piće Sarajevsko polje.

Nakon što je već upućena inicijativa Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za izmjenu i dopunu Pravilnika iz 2012. godine, Vlada KS i ovo kantonalno ministarstvo uputili su Vladi FBiH, odnosno resornom federalnom ministarstvu, inicijativu za usaglašavanje odredbi entiteskih zakona o vodama, kao i inicijativu za donošenje Odluke o zaštiti izvorišta vode za piće Sarajevsko polje.

– Ministarstvo privrede pripremilo je Nacrt privremene odluke o zaštiti izvorišta koji je Vlada usvojila i koji je upućen u skupštinsku proceduru. Uporedo s tim, provodimo aktivnosti koje je naložila stručna komisija kao prioritene prije samog donošenja Privremene odluke, a one se odnose na izmjene Pravilnika iz 2012. godine, kao i usaglašavanje entitetskih zakona o vodama, što je osnovni uvjet da se donese stalna Odluka o zaštiti izvorišta, te da se omogući zaštita izvorišta na cijelom slivu – pojasnio je ministar privrede Adnan Delić svrhu ovih inicijativa.

Podsjetio je i da je neophodno usaglašavanje entitetskih zakona o vodama, što će omogućiti zaštitu cijelog riječnog sliva na teritoriji oba entiteta, ali i konačno donošenje Odluke o zaštiti izvorišta Sarajevsko polje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia