online slots game malaysia
Vijesti

Ministarstvo privrede KS: Predstavljena e-platforma za dodjelu poticajnih programa

U okviru jučer održane konferencije „Prozor u 2030, godinu“, u organizaciji kompanije „Oracle“,  ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić na panelu „Uspješne priče korisnika“ predstavio je e-platformu Ministarstva privrede za dodjelu poticajnih programa.

Ova investicija vrijedna nešto više od 700.000 KM. Čitav proces razvoja i faze testiranja Ministarstvo je u saradnji s „Mibo komunikacijama“ završilo za nepunih šest mjeseci, što je najkraći period realizacije ovako zahtjevnog projekta kojeg je kompanija „Oracle“ provodila u javnim institucijama.

Ministar Delić podsjetio je da je proces digitalne transformacije poticajnih programa u Ministarstvu privrede ideja koju je želio provesti već po samom preuzimanju mandata i da, usprkos mnogim preprekama, odustajanje od digitalizacije nije bilo opcija.

Podsjetio je da je platforma krajem prošle godine završena i da je prošla testnu fazu, te da očekuje da će ove godine biti puštena u funkciju, odnosno da će se ovogodišnja poticajna sredstva prvi put realizirati na e-platformi. Potcrtao je kako je digitalna transformacija korak naprijed u jačanju transparentnosti procesa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia