online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministarstvo privrede KS objavilo javni poziv za promociju i očuvanje zanata

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj web stranici ovogodišnji Javni poziv za promociju i očuvanje starih – tradicionalnih zanata.

Javni poziv za ovu godinu razlikuje se od prošlogodišnjih javnih poziva koje smo raspisali u dva navrata i po osnovu kojih smo iz ukupnog iznosa sredstava od 500.000 KM isplatili po nešto više od 700 KM svima koji su prošli javne pozive.

Ove godine, zbog novog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine na osnovu kojeg je u aprilu ove godine donesena i Uredba o zaštiti starih i tradicionalnih zanata i mi smo morali svoja akta uskladiti i shodno kriterijima propisanim po novim pravilima pripremiti javni poziv koji sada zahtijeva projekte na osnovu kojih se dodjeljuju sredstva po javnom pozivu.

Povećali smo iznos sredstava za očuvanje i promociju starih – zanata tokom prošle godine i to sa 150.000 KM na 500.000, a ovogodišnjim javnim pozivom kroz prijavljene projekte svaki pojedinačni aplikant može ostvariti pravo na iznos od 3.000 do 6.000 KM, ovisno od grupe kojoj pripada i vrste projekta koji prijavljuje na javni poziv” napisao je ministar privrede KS Adnan Delić na svome Facebook profilu.

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-finansiranje-sufinansiranje-projekata-ocuvanja-starih-zanata-u-ks?fbclid=IwAR09UYScwxsC7K5vUMT3QB6YqWnzAp4W-BSYtSvP-Igqg_EVuEh9bIl6C4A

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia