online slots game malaysia
BiznisVijesti

Ministarstvo privrede KS: Još tri miliona maraka za uređenje poslovnih zona

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović potpisao je danas sporazume po Programu  raspodjele  finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa u poslovnim zonama Kantona Sarajevo za 2024. godinu. Sporazumi su potpisani sa načelnicima i predstavnicima općina Ilijaš, Hadžići, Centar  i Novi Grad i to u ukupnom iznosu od 2.977.294 KM.  

„Kako bismo Kanton Sarajevo učinili privlačnim za investicije, u kontinuitetu sufinansiramo projekte općina koji se odnose na rješavaje imovinsko – pravnih odnosa, te infrastrukturnu pripremu poslovne zone, rekao je ministar Mijatović.

Pojasnio je koje projekte danas potpisanim sporazumima Ministarstvo privrede KS sufinansira.

Na području Općine Hadžići ove godine će se nastaviti sa izgradnjom infrastrukture i rasvjete u Privrednoj zoni Hadžići, gradit će se panelna ograda i radit će se montaža kontrolnog pristupa.

Uspostava Industrijske zone Luke, Ilijaš je strateški projekat Općine Ilijaš, ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansira dva projekata u ovoj industrijskoj zoni i to prvi koji se odnosi na rješavanje imovinsko pravnih odnosa i drugi je projekat izgradnje puta dužine nešto manje od 120 m. Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je za ovu zonu u 2024. godini namijenilo sredstva u iznosu od 776.160,00 KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia