online slots game malaysia
KulturaVijesti

Ministarstvo kulture i sporta KS: “Jazz Festu” ove godine nisu dodijeljena sredstva jer nisu ispunili tražene uvjete

Povodom statusa kojeg je jutros objavio direktor ‘Jazz Festa’ Sarajevo Edin Zubčević, putem svog Facebook profila, u kojem ističe da je “25. Jazz Fest Sarajevo 2021 otkazan, i to zahvaljujući odluci ministra kulture i sporta KS Samira Avdića”, iz Ministarstva kulture i sporta javnosti žele predočiti konkretne činjenice vezane za provođenje Javnog poziva za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava ovog ministarstva, a čija provedba se ovom objavom osporava.

“Pomenuti javni poziv je objavljen 01. i 02. marta 2021. godine u dnevnim listovima ‘Dnevni avaz’ i ‘Oslobođenje’, te na web stranici Ministarstva kulture i sporta KS, i trajao je do 02. aprila ove godine. Na njega se, uz još 386 projekata, prijavilo se i Udružene ‘Jazz Fest’ sa svojim projektom pod nazivom ‘Jubilarno 25. izdanje Festivala i ostali programi u 2021. godini’. 

Uvidom u prispjelu dokumentaciju utvrđeno je da je njihova aplikacija nepotpuna, kao i 65% pristiglih aplikacija.

Imajući u vidu da je uvidom u dostavljene aplikacije utvrđeno da postoje kvalitetni projekti iz oblasti kulture i sporta, koji iz čisto tehničkih razloga ne mogu da se uzmu u razmatranje i bodovanje, Ministarstvo je svima ukazalo na tehničke nedostatke i produžilo rok za dostavu nedostajuće dokumentacije do 21. maja ove godine.

Činjenica je i da je na web stranici Ministarstva, kada je utvrđen novi rok za dopunu dokumentacije, nenamjernom greškom sa spiska izostavljen ‘Jazz Fest’, zbog čega je odmah nakon uočavanja ove omaške telefonski, u dva navrata, obavljen razgovor sa predstavnicima ovog udruženja. 

Međutim, oni nisu željeli prihvatili izvinjenje, ali ni poziv da dopune dokumentaciju. već su insistirali na činjenici da su ‘namjerno izostavljeni sa pomenutog spiska’. 

Ovom prilikom, iz Ministarstva ističu kako izrečena izjava ni u kojem slučaju nije tačna. Potcrtavaju da je jedini razlog zbog kojeg ‘Jazz Festu’ ove godine nisu dodijeljena finansijska sredstva to što nisu ispunili tražene kriterije i uvjete iz Javnog poziva, kao ni dopunili svoju dokumentaciju nakon što su obaviješteni.

Iz Ministarstva izražavaju žaljenje zbog nastale situacije s obzirom na značaj ‘Jazz Festa’ za kulturnu scenu KS, ali i ističu da su u obavezi da poštuju sve zakonske procedure, jer je potpuna dokumentacija osnovni uslov za odobravanje projekata za sufinansiranje.”

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia