online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko osvrnuo se na jučerašnje dvije specifične situacije

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko, na današnjoj pres-konferenciji Vlade Kantona i Kantonalnog štaba civilne zaštite, osvrnuo se na jučerašnja dva specifična događaja u kojima je intervenirala policija.

Prvi je hapšenje osobe osumnjičene za krivično djelo iznude, koja je prilikom lišavanja slobode kazala policajcima da je pozitivna na koronavirus, što je provjerom i potvrđeno, a izlaskom na ulicu je prekršila mjeru izolacije.

Jusko je najavio da će odgovorni razgovarati o tome šta ubuduće činiti ako se budu dešavale slične stvari u djelovanju policije.

Drugi jučerašnji događaj na koji se danas osvrnuo desio se oko tri i po sata kasnije od prvog, kada je uposlenik Evropske unije, pozitivan na koronavirus, pobjegao popodne iz izolatorija bolnice u Podhrastovima.

Jusko je naveo da je policija za manje od 60 minuta locirala tu osobu u gusto naseljenom dijelu grada i držala je pod kontrolom do dolaska kola hitne pomoći. Odbjegli je još jednom pokušao da umakne prilikom kratkog zaustavljanja auta kojim je prevožen, ali su brzo djelovali policijaci koji su imali osnovnu zaštitu – maske, rukavice i vizire. Brzo, kao oni, nisu mogle u datoj situaciji djelovati njihove kolege iz pratećeg vozila jer su na sebi imali skafandere, dodao je Jusko.

On je čestitao policajcima koji u ovakvim prilikama ne misle o vlastitom zdravlju, koliko o tome da zaražena osoba ne prenese virus na druge građane Kantona. Kazao je i da su neki od uposlenika EU za cijelo vrijeme trajanja akcije bili uz policiju, za šta im je posebno zahvalio. Odbjegli je osoba koja je puno toga dobrog uradila za Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Jusko je na pres-konferenciji naveo da mu je, profesionalno, žao, ali i dodao da će policija postupati na isti način bez obzira na to o kome se radi ukoliko postupci neke osobe ugrožavaju zdravlje drugih.

U vezi s migrantima u Kantonu, Jusko je kazao da je oko 400 njih smješteno čim je osposobljen centar u Blažuju, ali i da se čeka na proširenje kapaciteta, što nije u nadležnosti policije već IOM-a.

Ministar unutrašnjih poslova je posebno pozvao građane Kantona Sarajevo da se drže pravila i ne ponašaju se rizično za predstojeći vikend, za kada je najavljeno lijepo vrijeme, te najavio da će policija izdavati prekršajne naloge u slučaju kršenja mjera.

Od drugih tema, naveo je da je jedan od policajaca Kantona Sarajevo pozitivan na koronavirus, a osmorica su u samoizolaciji.

U protekla 24 sata, kazao je također, u Kantonu Sarajevo je 29 osoba prekršilo policijski sat, a devet osoba mjere izolacije, što je znatno manje kršenje ove druge mjere nego što se prije dešavalo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia