online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministar Katica obišao Sektor za građanska stanja Novi Grad: Građani ne smiju čekati u redovima, završava se nova šalter sala

Zbog infomacija o gužvama koje se stvaraju u Sektoru za građanska stanja Novi Grad usljed povećanog broja zahtjeva na referatu registracije motornih vozila, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica obišao je danas prostorije PU Novi Grad, u pratnji pomoćnice ministra Uprave za građanska stanja i pravne poslove Senade Hadžimehmedagić.

Na licu mjesta nisu zatečene gužve, niti redovi, a kako je potvrđeno povremeno dolazi do problema jer Agencije za posredovanje pri registraciji motornih vozila s većim brojem predmeta pristupaju na šaltere ovog sektora. Međutim, Agencije nemaju nikakve prednosti u odnosu na ostale građane koji svoje zahtjeve za registraciju motornih vozila podnose pojedinačno, naglašeno je. Kako je potvrđeno ministru Katici, obrada predmeta na šalteru u prosjeku se završava za tri minute.

Ministar Katica je nakon toga obišao i radove na dogradnji i adaptaciji PU Novi Grad koji su počeli sredinom prošle godine. Ovaj projekt uključuje i izgradnju nove šalter sale koja će dugoročno riješiti problem nedostatka adekvatnog prostora za rad sa strankama.

Ministar je naložio da se rad s građanima maksimalno optimizira, te da se ne dozvoli čekanje u redovima, naglasivši da će građani općine Novi Grad dobiti trajno rješenje za ove probleme kroz izgradnju nove, veće i mnogo opremljenije šalter sale.„Adaptacija i dogradnja PU Novi Grad postala je naš top prioriet jer neću dozvoliti čekanja građana u redovima, ni neuslovne prostorije za rad naših uposlenika.

Tražili smo od izvođača radova da maksimalno ubrza radove na izgradnji nove šalter sale. Očekujemo da sala bude izgrađena za 2-3 mjeseca čime ćemo trajno riješiti problem neadekvatnog prostora u Sektoru za građanska stanja Novi Grad. Prioritet nam je šalter-sala zbog naših građana, dok će radovi na ostatku objekta biti završeni do kraja ove godine. Uporedo ćemo nabavljati i novi moblijar i potrebnu opremu tako da će usluga za građane u Novom Gradu biti mnogo kvalitetnija, a rad javne uprave brži i efikasniji“, izjavio je ministar Katica.Projektom adaptacije i dogradnje Policijska uprava Novi Grad će dobiti oko 1.000 m2 novog prostora, a vrijednost radova je 1,6 miliona KM.

Projektom je predviđeno proširenje šalter sale i izgradnja novog kancelarijskog prostora u prizemlju, izgradnja arhive na I spratu, te kancelarijskog prostora sa pripadajućim komunikacijama na II spratu.U okviru današnjeg obilaska ministar Katica je posjetio i dio Sektora za građanska stanja Novi Grad koji djeluje u prostorijama BH Pošte na Alipašinom Polju, gdje također nisu zatečene gužve.

Potvrđeno je da će i ovaj dio sektora biti izmješten u novu šalter salu u Švrakinom Selu, po završetku izgradnje i opremanja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia