online slots game malaysia
Tehnologija

Microsoft će novinare zameniti robotima

Microsoft će desetine novinara koji rade na web stranici Microsofta zamijeniti vještačkom inteligencijom i automatizovani uređaji će odlučivati koji će članci biti objavljeni, piše BBC.

Za odabir članaka iz raznih medija i fotografija kao i kreiranje naslova na stranici MSN-a trenutno su zaduženi novinari. Taj zadatak će preuzeti vještačka inteligencija, rekli su izvori za Seattle Times.

Microsoft je rekao da je to promjena u sklopu procjenjivanja poslovanja.

“Poput ostalih kompanija redovno procjenjujemo kakvo je naše poslovanje. To može da dovede do povećanog investiranja u određenim segmentima i, s vremena na vrijeme, pregrupisanja u druge. Te odluke nisu donijete zbog trenutne pandemije”, stoji u saopštenju Microsofta.

Microsoft, poput drugih tehnoloških kompanija, plaća medijima za korišćenje njihovog sadržaja na svojoj internet stranici. Međutim, zapošljavaju novinare koji odlučuju koji će se članci naći na portalu MSN.

Oko 50 honorarnih novinara izgubiće ugovor s Microsoftom do kraja juna, piše Seattle Times, ali stalno zaposleni neće dobiti otkaz.

“Pomisao da mogu da nas zamijene mašine je demorališuća”, kazao je jedan od novinara koji više neće raditi za Microsoft.

Neki otpušteni novinari su ukazali na mogućnost da vještačka inteligencija ne može da zna striktna pravila uređivanja, pa bi na web stranici mogli da završe neprikladni sadržaji.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia