online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Mesihović: Podrška studentima s invaliditetom za inkluzivnije visoko obrazovanje

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović s predstavnicima Ministarstva, dočekala je prvu grupu studenata s invaliditetom u Sportsko-rekreativnom centru “Bossina” u Zaostrogu, gdje se u trajanju od sedam dana, realizuje prvi dio Sporazum u svrhu sufinansiranja boravka studenata sa invaliditetom i unapređenju inkluzivnosti cjelokupnog obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo. 

Prva grupa studenata s pratnjom, boravi u Sportsko-rekreativnom centru “Bossina”, gdje imaju priliku da svaki dan učestvuju u nizu inkluzivnih radionica, sportskim treninzima, te da neki od njih uz podršku svojih kolega s FASTO-a i nauče plivati. Tokom boravka studenti su, također, sa svojim kolegama sa Akademije likovnih umjetnosti, imali priliku svoju kreativnost prenijeti na platno, gdje je Ministarstvo ove godine izdvojilo sredstva za potrebnu opremu. 

Ministrica Mesihović istakla je važnost ovog projekta naglašavajući kako ulaganje u inkluzivno obrazovanje može omogućiti uključivost i smanjenje diskriminacije prema studentima s invaliditetom u svim procesima visokog obrazovanja. 

Ovim projektom, koji smo ove godine i dodatno unaprijedili, želimo jasno pokazati koliko osobama s invaliditetom treba malo podrške da iskažu svoju kreativnost, želju za obrazovanjem i naprave sjajne rezultate u onome što vole da rade,” istakla je ministrica Mesihović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia