online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Memić: Ponosni smo na stanovnike koji prate naredbe u ovim okolnostima

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić je danas na redovnoj press konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo informisao javnost o aktivnostima i mjerama koje se provode u ovoj općini, a vezane su za prevenciju i suzbijanje epidemije koronavirusa.

Do sada je ova općina dva puta dezinfikovala sve javne površine, i kako je istakao načelnik Memić, u potpunosti se kontinuirano odazivaju i prate upute i naredbe svih institucija sistema.

Posebno je naglašena dobra saradnja sa Domom zdravlja, kao i sa policijskim strukturama.

„Očekujemo da ćemo brzo dobiti propise koji će dozvoliti da se na nekim mjestima relaksiraju određene zabrane, ali da ne bude štete po zdravlje stanovnika. Iskustvo koje smo stekli nam govori da sistem upravljanja ovakvom situacijom mora biti kao vojni sistem, gdje nema komentarisanja naredbi nego se one izvršavaju“, poručio je načelnik Memić.

Dodao je da je Općina Ilidža uvijek spremna da sve svoje materijalne i kadrovske resurse stavi u funkciju zajedničke borbe protiv ove epidemije.

Do sada je ova općina podijelila po 20 hiljada zaštitnih maski i rukavica, više od pet hiljada zaštitnih odijela i kapa sa zaštitom.

„Sve što je trebalo uraditi mi smo to uradili i 48 sati prije nego se donio propis o obavezi njegovog provođenja. Ponosni smo na sve naše stanovnike koji prate i poštuju sistem i naredbe u ovim okolnostima“, rekao je Memić.

Općinski Štab civilne zaštite ima cjelodnevno dežurstvo te se sastaje po potrebi.

Načelnik je, ovom prilikom, istakao i ulogu Gorske službe spašavanja koja radi dezinfekcije i onih mjesta gdje su boravili bolesnici i gdje postoje opravdane sumnje na prisustvo koronavirusa.

Svoj doprinos u prevenciji i suzbijanju epidemije daju i vatrogasci, Crveni križ te komunalna preduzeća.

Domu zdravlja na Ilidži je obezbijeđen centar za trijažu te dezinfekcioni tunel.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia