online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Memić: Bila je lažna optužnica (TVSA/VIDEO)

Vrhovni sud FBiH oslobodio je Seferoviće odgovornosti za smrt Dženana Memića. Dženan Memić je stradao 8. februara 2016. dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih povreda.

Podsjetimo, slučaj je prvobitno vođen kao saobraćajna nesreća, da bi ga Tužilaštvo za vrijeme glavne tužiteljice Dalide Burzić prekvalifikovalo u krivično djelo ubistva, a potom opet vratilo na saobraćajnu nesreću te je za ovo krivično djelo podignuta i optužnica.

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću u predmetu “Dženan Memić. Ovo je treća oslobađajuća presuda za Seferoviće.

„Dalida Burzić nakon pet godina mora biti uhapšena. Bila je lažna optužnica, ovdje se nemamo čemu radovati, ja sam izgubio Dženana. Ovdje su građani dobili. Pozivam sve građane da sami sebe počaste, svi smo dobili sa ovim“, rekao je Muriz Memić.

„Saobraćajne nesreće nije bilo i o njoj više nema niti jedne jedine riječi. Oni sigurno noću leže u tenama, ne spavaju, strah je jači od svega, ali nijednog momenta nismo bili sami iza nas je uvijek stajala armija ljudi, Dženanovih“, kazala je Arijana Memić.

Od 8. februara 2016. godine porodica Memić traga za istinom o Dženanovoj smrti. Seferovići su ranije u dva navrata pred Kantonalnim sudom u Sarajevu oslobođeni optužbe da su u saobraćajnoj nesreći u februaru 2016. godine, skrivili smrt mladića Dženana Memića. Međutim, Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je ove presude i naložio ponovljeno suđenje, pod istom optužbom.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ostalo je pri navodima koje nije uspjelo dokazati pred Kantonalnim sudom, porodica Memić od početka je tvrdila da Seferovići nisu krivi za Dženanovu smrt, insistirajući da se radi o ubistvu. Ifet Feraget, advokat porodice Memić, kazao je kako je oslobađajuća presuda Vrhovnog suda FBiH u predmetu “Dženan Memić” dokaz da je pravda dostižna.

„Kristalno čiste oslobađajuće presude. Mladi pravnici treba da znaju, a sudije to moraju da znaju evidentni dokazi o tome da se nešto nije desillo poput ove saobraćajne nesreće, ne zaslužuju riječ „ predmetna saobraćajna nesreća „- dakle to je čista laž“, kazao je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

U međuvremenu je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu, koju je Sud BiH potvrdio, protiv 5 osoba u slučaju Memić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia