online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Mašić za Špicu: Druga runda pregovora za dva različita stola u zgradi delegacije EU (VIDEO)

Drugi traju pregovori oko izmjene Izbornog zakona u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu. Mediji javljaju da su organizovana dva različita satanka, te da predstavnici Naše stranke, SDP-a BiH i DF nisu bili ni pozvani na razgovore o izmjenama Izbornog zakona.

-Mi smo se odazvali sastanaku, jedinom na koji smo pozvani, a tu se radilo o legalitetu i integritetu izbornog procesa, rekao je za Špicu Damir Mašić, SDP BiH.  

– Formalni poziv građanskim strankama DF-u, SDP-u i Našoj stranci za učešće na temu Ustavnih amandmana i izmjena Izbornog zakona nikada nije upućen , i došlo je do nesporazuma, naglasio je Mašić.

Potvrdio je da su paralelno  organizovana  dva odvojena sastanka sa različitim temama,  različitom strukturom političkih stranaka koje imaju, ili nemaju politički kapacitet u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Na razgovore koji su se vodili u “velikoj sali” i vezani su za amandmane na Ustav i prateće izmjene Izbornog zakona pozvani su  samo “neumski” pregovarači. Dok su za pregovarački sto o integritetu izbornog procesa i uvođenju informacionih tehnologija u izborni proces pozvani  politički predstavnici  građanskih stranka, kao i “neumski pregovarači” .

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia