online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

‘Marš mira 2020’ neće sutra krenuti iz Nezuka

Otkazuje se planirana aktivnost u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine pod nazivom “Okupljanje preživjelih veterana bivše 28. Divizije Armije Republike BiH”, koja je trebala biti održana danas s početkom u 18 sati u Nezuku, općina Sapna.

Razlog zbog kojeg neće biti održana navedena aktivnost je situacija u mjestu Nezuk izazvana pandemijom koronavirusa, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Nažalost, stanovnici ovog naselja se nalaze u teškoj situaciji zbog virusa korona, te je Organizaconi odbor prinuđen da otkaže spomenutu aktivnost.

Kako je saopćeno, također “Marš mira 2020” neće sutra krenuti iz Nezuka, a polazak učesnika Marša mira će biti organiziran 8. jula sa Crnog vrha u 9 sati.

Kamp u Liplju će biti formiran, tako da svima onima koji su ranije planirali da idu u Nezuk se preporučuje da idu u kamp u naselju Liplje.

– Kao preživjeli, i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine, molim nadležne instance da pomognu stanovnicima Nezuka kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala probleme. Nezuk je mjesto gdje su preživjeli iz puta smrti ugledali svjetlo i osjetili slobodu u julu 1995. godine. Stanovnici Nezuka svih ovih godina su pružali nesebičnu pomoć učesnicima Marša mira, zbog toga im se zahvaljujemo – poručio je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia