online slots game malaysia
Sarajevo

Marjanović: Smanjimo izdvajanja iz budžeta KS namijenjena za finansiranje stranaka koje participiraju u Skupštini

Damir Marjanović je na trećoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ispred tima političkog pokreta Za nove generacije, pokrenuo inicijativu da svi zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podrže, a svakako i usvoje, zajednički amandman na Budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu čiji će Nacrt biti razmatran na sjednici 08.02.2023. godine u kojoj će zatražiti od Vlade da se izdvajanja iz budžeta Kantona Sarajevo namijenjeno za finansiranje stranaka koje participiraju u Skupštini Kantona Sarajevo smanje najmanje 50% a optimalno 80%.

Usvajanjem ove inicijative politički subjekti koji sudjeluju u zakonodavnoj vlasti Kantona Sarajevo pokazali bi da su svjesni financijskih izazova koji se nalaze pred budžetskim korisnicima i svim građanima glavnoga grada BiH, te da su spremni da taj teret podnesu zajedno s njima. Ovu inicijativu sam najavio ranije da bi sve zastupnice i zastupnici imali dovoljno vremena da obave potrebne konsultacije s rukovodstvima političkih subjekata koje predstavljaju.“- objasnio je Damir Marjanović

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia