online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Mario Nenadić imenovan za predsjedavajućeg NO Zavoda PIO/MIO FBiH

Vlada FBiH je Nadzornom odboru Zraka d.d. Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave ovog privrednog društva – izvršnog direktora Sektora za tehničke poslove i proizvodnju, te za imenovanje Benjamina Bektića za vršioca ove dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Marija Nenadića Vlada je imenovala na mjesto predsjedavajućeg Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, do okončanja konkursne procedure, a najviše do tri mjeseca.

Federalna vlada danas je poništila ranije raspisane, te donijela odluke potrebne za pokretanje novih javnih konkursa za izbor i nominovanje za imenovanje članova nadzornih odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

Vlada je dala prethodne saglasnost za razrješenje vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice FBiH d.o.o Sarajevo, zbog isteka mandata, te za imenovanje Jadranka Stojkića, Nisveta Mujanovića, Dalfine Bošnjak, Ibrice Čevre, Jasmine Hadžić i Vanje Pirgić za vršioce ovih dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Danas je Željko Doleček imenovan za vršioca dužnosti direktora Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Nadzornom odboru Pretisa d.d. Vogošća date su prethodne saglasnosti za razrješenje dosadašnjeg, te za imenovanje Murata Šahbegovića za novog vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehniku ovog privrednog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Danas je za sudjelovanje u radu i odlučivanju na Skupštini JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, uime Vlade FBiH, opunomoćen Renato Škrobo, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia