online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Marić u POLISU: Za pola sata problemi bi se riješili da je postignut dijalog (Video)

Da li su uzrok problema, u prethodnih nekoliko sedmica rada Skupštine, bila suštinska ili proceduralna pitanja, i mnogo toga o radu Skupštine i daljenjem funkcionisanju govorili su Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (SDP), Vedran Jakupović, zastupnik u Skupštini (NiP), Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (SDA) i  Zvonko Marić, zastupnik u Skupštini (SBB).

Šta je izvor problema Skupštine Kantona Sarajevo i da li je to problem proceduralne, suštinske ili neke treće prirode, Zvonko Marić objašnjava
“Mogu vam reći da se ne može to odvojiti, ni suštinski ni proceduralno i jedno i drugo je u pitanju. Međutim, nedostatak dijaloga, razgovora, zatim prepotencija, netrpeljivosti su sve to uzrokovale. Sve se to moglo riješiti u pola sata”

Kako Marić dalje objašnjava, na kolegiju koji se održao 14. aprila, a kojem su prisustvovali Marić i Stojanović, sve se završilo za pola sata.
To se moglo uraditi i prije jučerašnje sjednice da se vodilo računa i da se htjelo razgovarati, sjesti, u nekoliko rečenica dogovoriti se i našlo bi se rješenje. Međutim, to se nije desilo.

Očigledno da se predizborna kampanja zahuktava i nekako kao i jednima i drugima da je falilo predizborne municije i oni su se potrudili. Ja mislim da je proizvelo gnušanje kod građana jer naprosto teško je objasniti građanima. Jedna je stvar, dakle ono što je bilo prije donošenja tih odluka, a drugo je već novonastala situacija poslije donošenja tih odluka. Nije isto. Trebalo je sjesti, otkloniti te nejasnoće i sjesti razgovarati i krenuti da se radi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia