online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Margetić: Gradska uprava Sarajeva povećala izdvajanja za sport i finansira vrhunske sportiste

Dogradonačelnica Sarajeva Anja Margetić kazala je da je Gradska povećala izdavanja za sport te da je znatno izmijenila način raspodjele sredstava u odnosu na prošlu godinu.

– Od izuzetnog značaja je da Grad Sarajevo finansira vrhunske sportiste. Stavku koja je iznosila 30.000 KM smo povećali na 80.000 KM, jer vrhunski sportisti najbolje prezentuju i grad i državu, ali i dovode velika sportska imena u Sarajevo – pojasnila je dogradonačelnica.

Poručila je da je Grad Sarajevo uvijek podržavao sportiste koji su najbolji ambasadori, ali da taj proces nije bio transparentan.

– Ove godine smo u budžet uveli stavku od 100.000 KM za podršku sportskim udruženjima, ali će sredstva biti podijeljena prema javnom pozivu, tako da svako ima iste mogućnosti – kazala je.

Margetić je istakla da podržavaju i fudbalske klubove Željezničar i Sarajevo, te da su ove godine u budžet dodali i Ženski fudbalski klub SFK 2000, jer su najtrofejniji klub koji Sarajevo najbolje predstavlja.

– U narednom periodu ću se zalagati kako bi ženski nogomet bio ravnopravan sa muškim – naglasila je.

Također je istakla da Grad Sarajevo finansira sportske manifestacije od interesa te da su tu stavku sa 100.000 KM povećali na 130.000 KM za 32 manifestacije, od kojih su mnoge u povodu obilježavanja Grada Sarajeva i 6. aprila.

Tvrdi da u sistem raspodjele sredstava, pored transparentnosti, treba uvesti i sistem kriterija, jer smatra da lokalni događaj ne može biti od iste važnosti kao i međunarodni koji dovode brojne posjetitelje i turiste u glavni grad države.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia