online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Manifestacija “Sretno, đaci, prvaci”

Povodom Revije kulturno umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, upriličena je manifestacija “Sretno, đaci prvaci”.

Na manifestaciji je učestvovalo 350 šestogodišnjaka iz 17 predškolskih ustanova s područja općina Novi Grad, Ilidža i Hadžići.

Trenutni broj upisane djece u državne i privatne predškolske ustanove u Kantonu Sarajevo u školskoj godini 2022/2023. iznosi 9.230. Obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu pohađalo je 2.039 djece.

“Naš naredni cilj je omogućiti svakom djetetu da se priprema za školu i boravi predškolskoj ustanovi, te tako stekne potrebne vještine za daljnje obrazovanje. Također je važno pružiti podršku djetetu u osnovnoj školi, bez obzira na okolnosti, brinuti se o djetetu i voljeti ga. Djeca koja primaju puno ljubavi, pažnje, zagrljaja i ohrabrenja napreduju spontano, brže rastu i razvijaju se od emocionalno zanemarene djece. Takva djeca će imati veće samopouzdanje i pozitivno mišljenje o sebi”, istakla je ministrica Hota-Muminović u svom obraćanju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia