online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevoVijesti

Mandić za TVSA: Ove godine rekordan budžet za stipendije u Općini Centar(video)

Za Sarajevsko jutro govorio je načelnik Općine Centar, Srđan Mandić. Bilo je riječi o svim aktivnostima ove lokalne zajednice te i samim planovim koje načelnik ima za ovu Općinu.

Kada je riječ o obrazovanju i koje su to najznačajnije stavke, Mandić navodi: Intenzivno radimo na tome da fokus ove godine stavimo na mlade. Voljeli bismo da nas prepoznaju kao Općinu za mlade. Ove godine rekordan budžet kada je su u pitanju stipendije, imamo veliki broj zahtjeva, mislim da ćemo morati raditi rebalans. Sada smo rekli svi koji ispunjavaju kriterije, dobiti će stipendiju. Imamo podršku za nadarene studente, sportiste. Izvdajamo i novac za obnove škola. Tužno je da se ovoliko godina čeka na obnovu parketa u školama, sada je vijest kada napravimo neku salu, neki toalet. Ali šta je tu je, jako smo ponosni na ovaj dio.”

“Sve zavisi od dijelova Općine, periferne mjesne zajednice imaju probleme sa vodosnabdijevanjem, imamo još dijelova koje moramo sanirati. Počeli smo u decembru veliki projekat na Panjinoj kuli, nova vodovodna infrastruktura, Soukbunar također na proljeće. To su idalje veliki problemi, također saobraćaj u mirovanju u centralnim dijelovima. Očekujemo bolju komunikaciju sa Ministarstvom saobraćaja, imamo inicijativu da sa stanarima regulišemo parking prostor, to je veliki izazov” objašnjava Madić šta su to građani Općine izdvojili kao najveće probleme.

Za uređenja zelenih površina, ove godine izdvaja se još više novca, kako navodi Mandić to je na izgled jednostavan zadatak ali ipak veliki životni problem.

“Općinska šalter sala za 20 dana će biti u fuknkciji, sa novim sadržajem, šalteri kojima upravlja MUP Općine Centar, svi dokumenti na jednom mjestu. Također je novina ovjera dokumenata po mjesnim zajednicama kao i viber chat, preko kojeg su grašani u mogućnosti završiti sve potrebne dokumente te samo otići po ovjeren dokument u Općinu ili svoju mjesnu zajednicu” kazao je Mandić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia