online slots game malaysia
Sarajevo

Magoda za Špicu: SFF je kruna ljetnog turizma Kantona Sarajevo

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Kenan Magoda, bio je gost emisije Špica. Govorio je o o važnosti Sarajevo Film Festivala za ljetni turizam Kantona Sarajevo.

– “Sarajevo Film Festival je definitivno kruna ljetne turističke sezone u Kantonu Sarajevo, i ono što je najvažnije je da je to naš najveći brend nakon Olimpijade te je neprocjenjivo koliko Festival radi na promociji kako Kantona Sarajevo tako i BiH. Sama činjenica da na festivalske dane dođe cijela regija, Europa i s drugih kontinenata, govori samo koliko je važno da Sarajevo ima jedan takav film festival”, pojašnjava Magoda.

Osim redovnih festivalskih aktivnosti, prvi put ove godine implementirana je i manifestacija Visit Sarajevo Night.

“Festivalske noći su bila jedinstvena prilika da sve objedinimo i svi se zajedno družimo, da razmjenjujemo iskustva, teme, da li je ustvari i koliko pomogla Turistička zajednica KS njihovim projektima i sufinansiranjima. A ono što me posebno raduje je što svi kažu kako je ta noć bila jedna od najbolje organiziranih na SFF trgu”, istakao je predsjednik Turističke zajednice KS.

Kada je riječ o turistima i posjećenosti, Magoda ističe kako je u ovom ljetnom periodu uobičajeno najveći broj turista iz arapskih zemalja, Turske i regiona.

“Region je nekako u kontinuitetu naš strateški partner, turisti iz regiona, mislim na Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru te su uvijek dobro došli u Sarajevo i Sarajevo je dobar domaćin”, zaključio je Magoda.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia