online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Magoda: Konačno idemo u izgradnju juga na Grbavici

Održana je konferencija za medije na kojoj je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda govorio o značajnim kapitalnim projektima u oblasti kulture i sporta u našem kantonu.

Istaknuto je da su u godini dana urađene velike stvari za kulturu i sport, od povećanja plata svim kulturnim radnicima, kreiranju tri nova zakona o privremenom finansiranju svi institucija kulture Bosne i Hercegovine. Postignuto je i to da svi zaposlenici u kulturi imaju redovne, zaslužene plate. Najavio je i da će Zakon o sportu uskoro doći do skupštinskih klupa, kao i Zakon o strategija i kulturi.

-Ono na šta san danas istinski ponosan je odluka Vlade KS da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu kulture i sporta u iznosu od 12 miliona KM. Kada pričamo o sportu najvažniji projekat koji je Vlada KS usvojila je da idemo konačno u izgradnju juga na Grbavici u ukupnom iznosu od 4,7 miliona KM u saradnji s Općinom Novo Sarajevo – istakao je Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS.

Izdvojena su sredstva i za rekonstrukciju Historijskog muzeja BiH.

-Biću sretan kada pored našeg Zemljskog muzeja koji izgleda impozantno budemo imali i Historijski muzej u isto tako jednom ozračju – poručio je Magoda.

-S Općinom Centar radimo na rekonstrukciji i izmještanju novog travnjaka u iznosu od 500. 000 KM na lokalitetu stadiona Asim Ferhatović Hase – poručio je Magoda na današnjem presu.

Ministar Magoda je također izdvojio sufinansiranje izgradnje velikog nogometnog terena i tribina u Poslovno-sportskom centru Trnovo, što će imati značajnu ulogu i u razvoju turizma i privrede.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Istaknuto je da su u godini dana urađene velike stvari za kulturu i sport, od povećanja plata svim kulturnim radnicima, kreiranju tri nova zakona o privremenom finansiranju svi institucija kulture Bosne i Hercegovine. Postignuto je i to da svi zaposlenici u kulturi imaju redovne, zaslužene plate. Najavio je i da će Zakon o sportu uskoro doći do skupštinskih klupa, kao i Zakon i strategija o kulturi, prenosi tvsa.ba […]

trackback

[…] Istaknuto je da su u godini dana urađene velike stvari za kulturu i sport, od povećanja plata svim kulturnim radnicima, kreiranju tri nova zakona o privremenom finansiranju svi institucija kulture Bosne i Hercegovine. Postignuto je i to da svi zaposlenici u kulturi imaju redovne, zaslužene plate. Najavio je i da će Zakon o sportu uskoro doći do skupštinskih klupa, kao i Zakon i strategija o kulturi, prenosi tvsa.ba […]

Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia