online slots game malaysia
Vijesti

Ljetna sezona u cvatu: Najviše turista iz regije, Turkiye i Njemačke

Turiste iz svih dijelova svijeta već sada mogu se vidjeti na ulicama Sarajeva. Nakon mjera i blokada koje su bile na snazi u protekle dvije godine zbog pandemije koronavirusa, život se ponovno vraća na sarajevske ulice, ali i u druge gradove u Bosni i Hercegovini.

Sarajevska općina Stari Grad doživjela je preporod u posljednjih 10-ak godina, bilježi konstantan porast broja turista i jedna je od najposjećenijih destinacija u Bosni i Hercegovini.

O potencijalima, turističkoj sezoni, turistima i znamenitostima općine govorio je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo: “Ljetna turistička sezona je uveliko počela, sigurno ima već mjesec dana”

Podsjetio je da su prije nekoliko dana programom na Baščaršijskom trgu ozvaničili početak turističke sezone.

“Moram reći da smo prethodne dvije godine, pogotovo 2020., imali tešku situaciju sa pandemijom koronavirusa koja je zahvatila ne samo BiH i našu općinu, nego i cijeli svijet. To je godina koja je bila jako loša kada je riječ o turizmu i posjećenosti. Prošle godine se situacija malo poboljšala, od maja kada je počelo ublažavanje mjera protiv koronavirusa. Ove godine je situacija puno bolja i mislim da ćemo ove godine imati posjete na području općine kao i 2019. godine, koja je bila rekordna. Očekujemo oko 250.000 noćenja kada je u pitanju općina Stari Grad. Mislim da bi ova godina trebala biti identična 2019. godini”, pojasnio je Hadžibajrić za AA.

Govorio je i o ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni na području općine Stari Grad.

“Pripremili smo mnogo sadržaja koji će se realizovati u narednom periodu. Imamo 4. augusta koncert Petra Graše. Od 12. do 19. augusta je Sarajevo Film Festival”, rekao je Hadžibajrić navodeći da će i na trgu preko puta Vijećnice biti određene aktivnosti u vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Kazao je da će biti i koncert u julu, ali nije otkrio o kome je riječ.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia