online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Liberalno demokratska stranka zvanično pristupila Našoj stranci

Našoj stranci danas se pridružila Liberalno demokratska stranka (LDS) što je ozvaničeno sporazumom, koji su danas potpisali predsjednik Naše stranke Edin Forto i v.d. predsjednika LDS-a Hasib Salkić.

– U godini koja može biti presudna za budućnost BiH važno je da imamo jedan jači liberalno građanski glas na političkoj sceni. Mislim da taj glas danas postaje značajno jači. Pristupanje LDS-a Našoj stranci treba da bude jedan dio trenda okrupljavanja na političkoj sceni, okrupljavanja ideološki sličnih stranka koje treba zajedno jako da nastupe u odbrani BiH u smislu građanske dimenzije na našem političkom prostoru – izjavio je Forto.

V.d. predsjednika LDS Hasib Salkić istakao je da je ujedinjenje Naše stranke i LDS-a podržano iz koordinacije liberalno demokratskih stranaka jugoistočne Evrope (LIBSEEN) i Asocijacije liberalno demokratske Evrope (ALDE).

– Angažovanije ćemo raditi na afirmaciji slobode i dostojanstva, građana BiH, naravno i drugih prava koja im pripadaju, a posebno se zalagati za prava manjinskih grupa, grupa sa posebnim potrebama. Također, radit ćemo agresivno i institucionalno na suzbijanju organizovanog kriminala, te korupcije i prekidu tajnih dogovora o javnim nabavkama, za šta je esencijalno i funkcionalno pravosuđe – kazao je Salkić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia