online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kulturni centar ‘Kralj Fahd’ pomaže Dječjem domu Bjelave i Gerontološkom centru

Kulturni centar “Kralj Fahd” Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH donirao je danas  neophodne higijenske potrepštine i zaštitna sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, kao i Gerontološkom centru Sarajevo.   

Fikret Mehović, PR Kulturnog centra “Kralj Fahd“ Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, kazao je da imaju dobru saradnju sa Dječijim domom Bjelave već dugi niz godina.

– U kontaktu sa direktorom ovog doma dogovorili smo se šta je to najneophodnije da im doniramo ovaj put. Odlučili smo se za proizvode koji su njima neophodni, to su dječije pelene, šamponi, kupke, viziri, rukavice, maske… Svi znamo da Dječiji dom Bjelave postoji već 120 godina, da je veoma važna njihova uloga u društvu i stoga je potrebno da osiguramo, koliko možemo i mi kao Kulturni centar, da njihovi poslovi teku bez problema i da djeca koja se nalaze u ovom domu imaju sve što im je potrebno – kazao je Mehović.

Naglasio je da Kulturni centar danas i sutra realizira još tri ovakva projekta, a ukupna vrijednost svih ovih donacija iznosi oko 15.000 KM.  

– Danas također doniramo neophodna sredstva za higijenu i zaštitnu opremu Gerontološkom centru Sarajevo, a sutra ćemo Merhametu donirati sto velikih paketa pomoći za najugroženije porodice, a također i dvije tone hurmi Odjelu za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH – dodao je Mehović.

Direktor KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tarik Smailbegović kazao je da im u vrijeme pandemije i najtežih trenutaka ova donacija od velikog značaja.

Generalna direktorica JU Gerontološki centar Sarajevo Melisa Alibašić-Hadžić kazala je da im donacija Kulturnog centra “Kralj Fahd“ mnogo znači.

– Ovo je jedina Ambasada koja se odazvala da nam donira i puno nam znači svaka pomoć pogotovo dezinfikaciona sredstva i rukavice i zahvaljujemo se Kraljevini Saudijske Arabije – kazala je  Alibašić-Hadžić dodajući da Gerontološki centar ima 358 korisnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia