online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kuća podrške: Poziv za edukaciju budućih njegovatelja

Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk kuća podrške“ u saradnji sa „Hilfswerk International“ pokreće besplatnu edukaciju za njegovatelja po austrijskom programu prilagođenom Bosni i Hercegovini. Program obuke će započeti od 2. oktobra ove godine dok svi zainteresovani kandidati se mogu do 26. septembra prijaviti na sljedeće mail adrese:  aleksandrapd@hwi.ba i kuca.podrske@hwi.ba ili na broj telefona: +38733 525 369.

Kako je navedeno u pozivu obuka će trajati 434 sata, sastavljena od teorijske i praktične nastave, sa mogućnošću zaposlenja nakon edukacije. Učesnici edukacije su dužni snositi trošak u ukupnom iznosu od 50 KM što podrazumijeva ljekarski pregled za izdavanje sanitarne knjižice, hemijsko čišćenje uniforme za praktičnu obuku i taksu za izdavanje certifikata.

Prioritet za obuku imaju nezaposleni kandidati prijavljeni u evidencijama zavoda za zapošljavanje, kao i svi zainteresovani koji sebe vide kao vrlo odgovornog, strpljivog i pažljivog budućeg njegovatelja/icu spremnog da sarađuje sa starijim osobama, članovima uže porodice i kolegama, te da pomaže starijim osobama u ispunjavanju životnih funkcija u njihovom  vlastitom domu kako bi im olakšali život i učinili ugodnijim i dostojanstvenijim u svom okruženju.

Projekat edukacije za njegovatelja biće realizovan u okviru projekta pod nazivom „Kuća podrške – Usluge za dostojanstven život starijih osoba u Gruziji i Bosni i Hercegovini“ koji finansiraju Austrijska razvojna agencija (ADA) i „Hilfswerk international“ iz Beča.

Cilj projekta “Hilfswerk Kuća podrške – Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući u Bosni i Hercegovini“ je obezbjediti najkvalitetniju moguću mobilnu njegu za starija i iznemogla lica od strane obučenih njegovatelja. Općina Centar se kao prva jedinica lokalne samouprave aktivno uključila u ovaj pilot projekat, kroz dodjelu kancelarijskog prostora za sjedište „Hilfswerk Kuće podrške“ i subvencioniranje troškova dnevne njege za nekoliko najugroženijih stanovnika ove općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia