online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Vakcinisano 106.303 stanovnika

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (ZZJZ KS), do sada je u potpunosti vakcinisano ukupno 106.303 stanovnika KS, što predstavlja 32 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

To su podaci prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen i presjek stanja vakcinacije protiv Covid-19 oboljenja.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 65.599 su vakcinisani u zdravstvenim ustanovama KS, dok su se ostali imunizirali u zdravstvenim ustanovama izvan KS.

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih, najmanji broj čine osobe starosne dobi 19-25 godina, svega njih 5.026 ili 4,7 posto stanovništva.

U KS-u trenutno čeka na revakcinaciju 53.377 osoba. Na osnovu ovih podataka, te prema planu i dinamici revakcinacije, očekuje se da će u narednih mjesec dana u potpunosti biti vakcinisano više od 48 posto punoljetnih građana Kantona Sarajevo.

Prema podacima ZZJZ KS, od ukupno 211 hospitaliziranih pacijenata sa Covid-19 infekcijom, njih 13,3 posto je u potpunosti vakcinisano, a 86,7 pacijenata posto nisu vakcinisani, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia