online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS – Subvencioniranje troškova ugradnje individualnih mjerila toplotne energije

U cilju implementacije Studije izvodljivosti o proširenju i poboljšanju sistema daljinskog grijanja u Kantonu Sarajevo, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić i v.d. direktora Toplana Sarajevo Amel Đogić su početkom septembra potpisali “Sporazum o saradnji na realizaciji projekta subvencioniranje troškova ugradnje individualnih mjerila toplotne energije u objektima na sistemu daljinskog grijanja” na kojima je to tehnički izvodljivo.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS je za realizaciju predmetnog projekta obezbijedilo 250.000 KM.

Iznos subvencioniranja troškova ugradnje individualnih mjerila po korisniku usluge, uslovi koje moraju ispunjavati zainteresovani korisnici usluge, kao i kriteriji za određivanje broja bodova i utvrđivanje reda prvenstva kandidata na rang listi, bit će određeni Javnim pozivom koji će biti objavljen u dnevnim listovima i na web stranici Kantona Sarajevo, saopćeno je iz KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o.

Realizacijom ovog projekta, pored obračuna i fakturisanja usluge na osnovu izmjerene utrošene energije na obračunskom mjernom mjestu, osigurava se postizanje efekata energijske efikasnosti bez značajnog ugrožavanja budžeta vlasnika objekata – korisnika subvencije, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia