online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Rezultati javnog poziva za subvencioniranje zamjena peći/kotlova na ugalj

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u oktobru prošle godine potpisali su Sporazum o saradnji na implementaciji Pilot projekta subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama u domaćinstvima u Kantonu Sarajevo. 

Sredstva za implementaciju Pilot projekta je obezbijedilo navedeno Ministarstvo, a aktivnosti na ovom projektu provode se u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji finansira Švedska u saradnji sa ostalim partnerima. 

U skladu sa modelom Pilot projekta, 4. januara ove godine objavljen je “Javni poziv vlasnicima individualnih stambenih objekata sa područja Kantona Sarajevo za subvencioniranje zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama”, na koji je odaziv građana bio izuzetno velik. 

Radna grupa je pregledala sve pristigle aplikacije, te potpune bodovala prema kriterijima datim u Javnom pozivu. Rang lista aplikanata koji su zadovoljili uslove javnog poziva se može preuzeti na linku: VIDEO

Uslove ovog javnog poziva je ispunilo 817 aplikanata, dok je uslove za subvencioniranje zamjene peći/kotla na čvrsto gorivo sa toplotnim pumpama ispunio 51 aplikant. 

Pregledom pristiglih prijava Radna grupa je utvrdila da je određeni broj aplikacija nepotpun, obzirom da nisu dostavljeni svi dokumenti traženi javnim pozivom ili prijavni formular nije pravilno popunjen i oni nisu bodovani, te se iz navedenih razloga ne nalaze na objavljenoj rang listi. 

Uzevši u obzir raspoloživa sredstva za subvencioniranje, za 77 aplikanta je odobrena subvencija za zamjenu peći/kotla na čvrsto gorivo sa certificiranom peći/kotlom na pelet, odnosno za 27 aplikanata je odobrena subvencija za zamjenu peći/kotla na čvrsto gorivo sa toplotnim pumpama. 

Detaljne upute o narednim koracima i rokovima, korisnici (oni kojima je odobrena subvencija) će dobiti putem pošte na kućnu adresu u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove rang liste. Korisnici, kojima je odobrena subvencija, a ne dobiju pismo u navedenom roku, mogu se javiti na email: JavniPoziv@undp.onmicrosoft.com. 

Svima koji ne postupe prema dobijenim uputama u rokovima koji će biti navedeni u obavijesti, subvencija će se otkazati, a sredstva će se usmjeriti na druge korisnike u skladu sa rang listom. Svi upiti u vezi sa realizacijom navedenog Javnog poziva se mogu uputiti na navedenu email adresu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia