online slots game malaysia
Vijesti

KS: Počela proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Rad” počinje od danas sa proljetnom akcijom prikupljanja kabastog otpada na području Kantona Sarajevo.

– Akcija prikupljanja kabastog otpada bit će organizirana u periodu od 25. marta do 21. aprila – kazao je Feni glasnovogornik KJKP “Rad” Mirza Ramić.

Prema njegovim riječima, kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području općina Stari Grad i Centar Centar Sarajevo akcija će biti organizirana danas i sutra 25. i 26. marta. Na području općina Novi Grad i Novo Sarajevo akcija će biti organizirana 1. i 2. aprila, na području Ilidže, Hadžića i Trnova 8. i 9. april, te 15. i 16. aprila u Vogošći i Ilijašu.

U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku naredne sedmice preduzeće “Rad” preuzima obavezu da otpad prikupi i odloži.

Iz KJKP “Rad” napominju da su predviđeni dani iznošenja kabastog otpada po općinama utvrđeni, te mole građane da se pridržavaju navedenih termina odlaganja.

Kabasti otpad mogu besplatno odložiti u jedno od tri reciklažna dvorišta tokom cijele godine koja se nalaze u ulicama:  Adema Buće br. 556 (Novi Grad),  Paromlinska br. 64 (Novo Sarajevo) i Bosanski put bb (Ilijaš).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia