online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Osigurano dodatnih 5.800.000 KM za podršku maloj privredi

Ministarstvo privrede KS podsjetilo je da rokovi za prijavu na javne pozive za subjekte male privrede u Kantonu Sarajevo ističu sutra, odnosno 19. septembra ukoliko prijave na javni poziv dostavljaju putem pošte.

Riječ je o četiri javna poziva koja je Ministarstvo privrede KS raspisalo radi pomoći maloj privredi u situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, a koji su dio srednjoročnih mjera koje s tim ciljem realizuje to ministarstvo.

Raspisan je javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstva po programu “Poticaj razvoju male privrede” u KS za 2020., javni poziv za prikupljanje zahtjeva obrtnika po osnovu programa “Edukacija mladih za obrtnička-zanatska zanimanja i zapošljavanje”, javni poziv za odabir banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela troškova kamate od strane Ministarstva privrede za subjekte male privrede koji posluju na području KS za ovu godinu, te javni poziv za podnošenje prijava na program “Podrška mladima za pokretanje startup subjekata”.

Programi iz kojih su proizišli ovi javni pozivi nude osiguranje kreditiranja pod povoljnijim uslovima, subvencioniranje – refundiranje kamata po preuzetim kreditima, poticaj za tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvaliteta, poticaj za unapređenje poduzetništva obrtnika, edukaciju mladih za obrtničko-zanatska zanimanja i zapošljavanje, poticaj startuup subjektima male privrede, poticaj razvoja ženskog preduzetništva i podršku mladima za pokretanje startup poslovnih subjekata.

Za realizaciju tih programa planirano je oko 5.800.000 KM.

Po najavama resornog ministra Draška Jeličića, u narednom periodu planirana je realizacija i preostalih sredstva kao direktni poticaj za očuvanje radnih mjesta u privrednim subjektima koji su pretrpjeli najveću štetu u pandemiji, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia