online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS, općine i etažni vlasnici udruženim sredstvima saniraju liftove

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, pomoćnik načelnika općine Ilidža Jasmin Voloder, direktorica Kantonalnog stambenog fonda Belma Barlov i predstavnik Općine Novi Grad s predstavnicima stambenih etažnih vlasnika potpisali su danas Sporazume o zajedničkom finansiranju sanacije šest liftova na području tih općina.

Ministar Kapidžić je istakao da je to prvi put da Ministarstvo za ovu namjenu udružuje sredstva sa općinama, a što će ubrzati i riješiti probleme stanara koji na ovu sanaciju čekaju od kraja rata. Također, i stanari su se odazvali i uzeli aktivno učešće u ovom projektu, te će oni s oko 20 posto učestvovati u njihovoj sanaciji.

U Općini Novo Sarajevo sanirat će se liftovi u velikim zgradama na adresama Aleja Lipa 66, Porodice Ribar 3, Zagrebačka 47 i Trg heroja 16.

Kako je istakao načelnik Koldžo, sporazumom se općine konačno uključuju u postupak podrške jer je rekonstrukcija liftova u nadležnosti Kantona.

– Kao općina s mnogo višekatnica i liftova, zaista smo imali problema oko stavljanja u funkciju liftova koje su još u ratu u potpunosti devastirani. Posebno pozdravljam prihvatanje inicijative i zajedničkog interesa da udruživanjem sredstava uđemo u brže rješavanje ovih za stanare životnih problema – poručio je načelnik Koldžo.

Ukupno će za tu namjenu u ovoj općini biti izdvojeno 126.000 KM, od toga općina izdvaja 40.000 KM, uz udio vlasnika stanova odnosno stanara od 80 KM po stanu. Ostala sredstva osigurava Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

U općini Ilidža u okviru ovog projekta bit će saniran lift u neboderu u ulici Ejuba Sarajkića 6 u Hrasnici, kao i lift u ulici Trg nezavisnosti 2 u općini Novi Grad, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia