online slots game malaysia
SportVijesti

KS: Na Atletskom mitingu Novi Grad učestvovalo 96 takmičara iz BiH i regije

Šesti Atletski miting Novi Grad Sarajevo, koji je održan u Centru “Safet Zajko”, okupio je 96 takmičara iz Bosne i Hercegovine i regije.

Program ovogodišnjeg mitinga, za razliku od prošle godine bio je obogaćen sa novom disciplinom 400 metara prepone, a pored toga atletičari su se takmičili i u disciplinama 100 metara, skok u dalj, 400 metara, 800 metara, 1.500 metara, 3. 000 metara, kugla te nova disciplina revijalnog programa 100 metara prepone za djevojčice.

Na najbržoj disciplini 100 metara prvo mjesto osvojio je Hajrudin Vejzović, višestruki pobjednik na našem mitingu sa rezultatom 10.72 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je Egon Savić sa rezultatom 10.79 sekundi, dok je treće mjesto osvojio Omar Dzanić. Kod žena najbrža je bila Ajla Reizbegović sa rezultatom 12.44 sekundi. Drugo mjesto zauzela je Neđada Ramić sa rezultatom 12.99 sekundi, dok je treće mjesto osvojila Kristina Stojković.

U bacanju kugle nastupalo je nekoliko olimpijaca. Prvo mjesto osvojio je Asmir Kolašinac sa najdužim hicem 20.92 metara, drugo mjesto zauzeo je Mesud Pezer sa hicem 20.72, dok je treće mjesto osvojio Veljko Nedeljković sa hicem 18.39.

Na disciplini 800 metara kod muškaraca najbrži je bio Stefan Ćuković sa rezultatom 1:52.71, drugo mjesto osvojio je Uroš Gutić sa rezultatom 1:53.62, dok je treće mjesto osvojio Adis Hodzić.

U disciplini 400 metara prepone, prvo mjesto osvojio je Nikola Kovačević, član AK Crvena Zvezda sa rezultatom 54.17s. U istoj disciplini, u kategoriji žena prvo mjesto zauzela je Maša Garić. Drugo mjesto osvojila je Belma Ćuran, dok je treće mjesto zauzela Rajak Dimitrija.

U disciplini skok u dalj, prvo mjesto osvojio je Omar Džanić sa rezultatom 6.24m. Drugo mjesto zauzeo je Tarik Smailagić sa skokom od 6.22 metara, dok je treće mjesto osvojio Salahudin Smailagić sa skokom od 5.96. Kod žena prvo mjesto osvojila je Zana Bujak sa skokom od 5.38 metara, drugo mjesto zauzela je Emina Omanović sa rezultatom od 5.05, dok je treće mjesto osvojila Adna Čomor sa skokom od 4.96.

U najdužoj disciplini ovog mitinga, 1.500 metara, takmičile su se žene. Prvo mjesto osvojila je Klara Andrijašević, dok je drugo mjesto zauzela Katarina Milosavljević, a treće mjesto osvojila je Glorija Kureš.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia