online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS – Mobilni timovi za pomoć porodicama djece s poteškoćama

Djeca s poteškoćama u razvoju nisu prepoznata kao posebna kategorija ni u jednoj  mjeri kriznih štabova i sve mjere koje su donesene odnose se i na porodice djece s poteškoćama, ne dovodeći u pitanje da li ih je moguće realizirati.

Zbog toga je Servis centar “Dajte nam šansu”  prilagodio svoj rad uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa.

Formirali su SOS mobilne timove u svim općinama u Kantonu Sarajevo i okupili više od 60 osoba koje su spremne biti podrška porodicama djece s poteškoćam  a u razvoju, saopćeno je iz tog centra.

– Porodicama koje imaju člana s poteškoćama u razvoju i iz objektivnih razloga ne mogu izvršiti kupovinu ili neku drugu neophodnu aktivnost, članovi SOS mobilnih timova im stoje na usluzi. Usluge SOS timova su centralizirane i Servis centar je centrala, koja je dostupna na broj telefona 033 760 145, putem kojeg će porodica predstaviti svoje potrebe, a Servis centar ih potom delegirati na SOS mobilne timove u ovisnosti od mjesta prebivališta – izjavila je direktorica Servis centra Ines Kavalec.

Dodala je da mobilne usluge podrazumijevaju i da u hitnim slučajevima u potpunosti pomažu porodici osiguravajući prijevoz do zdravstvenih ustanova ili drugih ustanova koje su im potrebne.

 Pored podrške koju pružaju kroz SOS mobilne timove, uspostavili su i online psihoterapijsku podršku.

Njena poruka porodicama koje vode brigu o djeci s poteškoćama je da naprave dnevni raspored kao što su imali imali prije epidemije i da prilagode svoje obaveze trenutnom stanju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia