online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Dodatnih 1.500 paketa pomoći za pripadnike boračke populacije

Nakon što je u maju ove godine, tokom trećeg vala pandemije Covid-19, uspješno realizirana podjela 1.430 higijenskih paketa kroz koordinaciju sa Direkcijom za robne rezerve KS, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u narednom periodu podijelit će dodatnih 1.500 higijensko-prehrambenih paketa za pripadnike boračke populacije. 

Ministar za boračka pitanja Omer Osmanović je 13. septembra održao sastanak s rukovodstvom Direkcije za robne rezerve KS i tom prilikom dogovorio da se sa zaliha robnih rezervi, bez naknade, ovom resornom ministarstvu isporuče određene količine higijenskih i prehrambenih artikala za 1.500 pripadnika boračke populacije.

Osmanović je naveo da se, kao i kod većine ostalih društvenih grupa, socijalno stanje značajnog broja pripadnika boračke populacije također pogoršalo tokom pandemije Covid-19, jer je veliki broj njih, kao i članova njihovih porodica, ostao bez posla.

Po njegovim riječima, dokaz tome je i povećan broj zahtjeva za pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama, koji su pristigli u Ministarstvo u ovom periodu.

Paketi će biti podijeljeni uz pomoć boračkih udruženja te dostavljeni starim, nemoćnim i bolesnim korisnicima koji ih nisu mogli lično preuzeti – saopćeno je Služba za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia