SarajevoVijesti

KS – Dodatna vozila u javnom gradskom prijevozu i nova autobuska linija

U cilju poduzimanja mjera u zaštiti širenja koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada KS je na jučerašnjoj sjednici donijela Zaključak o angažiranju dodatnih vozila u javnom linijskom prijevozu putnika. 

Na osnovu dostavljenog akta o analizi sačinjenoj od prijevoznika, bit će angažovana dodatna vozila na linijama: Sutjeska – Vogošća (jedan dodatni autobus), Otoka – В. Potok (jedan dodatni autobus), Latinska Ćuprija – Komatin (jedan dodatni minibus), Baščaršija – Sedrenik (jedan dodatni minibus). 

U cilju rasterećenja tramvajskog prijevoza, usvojen je i Zaključak o registraciji autobuske linije Hrasnica – Ilidža – Vijećnica, umjesto dosadašnje linije Hrasnica – Drvenija. Prijevoz na navedenoj liniji obavljat će se sa šest zglobnih autobusa. 

– Kroz nove autobuse i minibuse na navedenim linijama, te uspostavu nove linije dodatno ćemo rasteretiti postojeće gužve u saobraćaju i omogućiti građanima kvalitetniji gradski prijevoz nego što ga imaju danas, uvažavajući u isto vrijeme i mjere kriznih štabova vezanim za pandemiju – rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.