online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS – Borba za očuvanje radnih mjesta u realnom sektoru

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog ministra finansija Jasmina Halebića utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta za ovu godinu radi isplate sredstava za pomoć privredi, odnosno podrške isplati plata uposlenicima za april i maj, te za mart preostalim privrednim subjektima koji su ostvarili to pravo, kao i za nastavak direktne pomoći privredi u skladu sa potrebama u ovom sektoru.

Sredstva MMF-a dio su paketa kratkoročnih i srednjoročnih mjera koje provode resorna ministarstva u Vladi KS sa ciljem ublažavanja negativnih efekata pandemije Covid-19.

– Ovim rebalansom nastavljamo pokrenute mjere za očuvanje radnih mjesta u realnom sektoru u KS. Očekujemo da Skupština KS na sjednici 28. jula usvoji rebalans budžeta i time omogući isplatu sredstava uposlenicima u realnom sektoru. Rebalans je kreiran tako da će nakon usvajanja u Skupštini omogućiti Vladi brzo reagovanje. Ovim rebalansom preuzimamo proaktivnu ulogu u podršci privrednim subjektima – naveo je Halebić.

Rebalans budžeta je bio neophodan korak u vođenju javnih finansija u KS, a zbog opravdanih zahtjeva privrednika koji čekaju sredstva od MMF-a za pomoć privredi, a koje Vlada FBiH zbog proceduralnih razloga još uvijek nije uplatila kantonalnim nivoima. 

– Sredstva od MMF-a nisu upitna, a po njihovom uplaćivanju Kantonu Sarajevo ona će biti operativna u Budžetu KS, kao i prihodi iz drugih izvora. Vlada KS nastavlja i sa drugim aktivnostima koje su usmjerene poboljšanju stanja u privredi – zaključio je Halebić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia