online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Krizni štab preporučio da se kampanje provode bez okupljanja

Pogoršanje COVID-19 epidemiološke situacije i ubrzano širenje koronavirusa koje bilježimo u posljednje vrijeme na području Federacije BiH zahtjeva provođenje epidemioloških mjera od strane nadležnih organa, ali i ličnu odgovornost i donošenje ispravnih odluka svih članova društva u cilju smanjenja rizika od obolijevanja i zaštite života i zdravlja ljudi, istakli su iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

S obzirom na epidemiološku situaciju koja se pogoršava, a u kontekstu predizborne kampanje pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2020, Krizni štab FMZ-a preporučuje i poziva sve političke partije, kandidate i kandidatkinje na organizaciju i provođenje kampanje koja ne uključuje fizička okupljanja ljudi, odnosno predizborne skupove, već korištenje drugih komunikacijskih kanala kao što su TV, internet, plakati, printani materijali… 

Pojašnjavaju da s obzirom da se COVID-19 prenosi s osobe na osobu javna okupljanja predstavljaju poseban javnozdravstveni rizik s potencijalnim posljedicama.

Zbog toga Krizni štab FMZ-a preporučuje i poziva sve političke partije, kandidate i kandidatkinje da izbjegnu organizaciju skupova koji podrazumijevaju fizičko okupljanje ljudi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia