online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Krizni štab otvorio telefone za evakuaciju bh građana iz Avganistana

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine formiralo Krizni štab koji će nastaviti voditi aktivnosti na evakuaciji i pomoći bh. državljanima koji se nalaze u Afganistanu.

Prema posljednjim informacijama, najmanje devet bh. državljana se nalazi u Afganistanu, a na osnovu prijava ambasadi i Ministarstvu vanjskih poslova BiH na otvorenim kanalima komunikacije. Informacije o broju bh. državljana se kontinuirano ažuriraju, navode iz MVP-a.

Krizni štab u saradnji sa Ambasadom BiH u Pakistanu već poduzima intenzivne aktivnosti kako bi se pronašle i razmotrile sve moguće opcije za evakuaciju u saradnji sa vlastima Islamske Republike Pakistan, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Norveške, Njemačke i drugih država, a za čije su kompanije radili bh. državljani.

Ambasador BiH u Pakistanu Sakib Forić je u kontaktu sa pakistanskim vlastima.

Krizni štab će, kako je zaključeno, djelovati sve dok se i posljednji bh. državljanin, koji za to iskaže želju, ne evakuira iz kriznog područja.

MVP BiH je otvorio i 24-satnu liniju: 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o bh. državljanima koji se nalaze u kriznoj zoni ili na mail adresu: emergency@mvp.gov.ba.

Svi bh. državljani mogu kontaktirati i Ambasadu BiH u Pakistanu na sljedeće brojeve telefona +9251 265 40 20 ili na +9251 265 40 18.

Otvoren je i broj +923009856420 preko kojeg se ambasada može kontaktirati putem Viber i Whatsapp aplikacija, te mail adresa: webmaster@bembassy.org.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia