online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Krivična odgovornost u slučaju nepoštivanja mjera izolacije

Jelka Milićević , zamjenica premijera Federacije BiH i ministrica financija i zapovjednica Federalnog stožera Civilne zaštite potvrdila je danas da je taj stožer preporučio nove sankcije za one koji ne poštuju izrečene mjere samoizolacije.

Preporučeno je kantonalnim organima za inspekcije poslove i ministarstvima unutrašnjih poslova da u okviru provjera kršenja mjera o izolaciji pored prekršajnih mjera koriste i odredbe Krivičnog zakona FBiH u smislu krivične odgovornosti za krivična djela protiv zdravlja i širenja zaraze te sprečavanja službene osobe u vršenju službene dužnosti i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

-Preporučeno je nadležnim organima da javno objave ime, prezime i mjesto prebivališta onih za koje se utvrdi da ne postupaju po izdatim mjerama samoizolacije. Također preporučuje se kantonalnim, gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite da sagledaju mogućnost iznalaženja adekvatnog prostora za smještaj i izolaciju osoba – navela je Milićević.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia