online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Krivić razgovarao o poboljšanju položaja sekretara srednjih škola KS

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić razgovarao je danas s predstavnicima sekretara četiri srednje škole Kantona Sarajevo.

Tema sastanka je bila primjena, donošenje i usklađivanje normativnih akata, saradnja resornog Ministarstva sa srednjim školama, te iznalaženje rješenja za problematiku položaja sekretara u srednjim školama i druge aktuelne teme iz oblasti srednjeg obrazovanja, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Razmatrani su modaliteti i moguća rješenja kojima bi se poboljšao položaj sekretara, kao direktnih nosilaca normativnog i administrativnog procesa rada u ovim školama, načini konceptiranja službi u školama i organizacione šeme procesa rada, te utvrđivanje poslova i radnih zadataka.

Razgovaralo se i o mjerama racionalizacije i poboljšanja uslova rada, te o učinkovitosti rada i motivaciji za rad, što će sveukupno doprinijeti ukupnoj kvaliteti procesa rada u školama.

Dogovor ministra i saradnika Ministarstva s jedne strane i sekretara srednjih škola u Kantonu Sarajevo s druge strane, je da se napravi realna procjena svih mogućih rješenja i plan njihove provedbe, kroz kratkoročne i dugoročne ciljeve i mjere.

Predstavnici sekretara izrazili su zahvalnost ministru za upriličen inicijalni sastanak i iskazali zadovoljstvo voljom ministra da se bavi navedenom problematikom, kao i zbog njegovog razumijevanja problema, te prihvatanja iznalaženja njihovih mogućih rješenja.

Današnji sastanak je bio potvrda uspješne saradnje između Ministarstva, kao institucije i srednjih škola, kao njenih ustanova, koju je neophodno redovno ostvarivati kroz aktuelne izazove i rješenja istih primjenom pozitivnih normativa i standarda.

Pored razmjene međusobnih iskustava i najboljih praksi, koje su od velikog značaja u procesu rada, dogovoren je nastavak ovog uspješnog sastanka u bliskoj budućnosti, kao i dalja kontinuirana saradnja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia