online slots game malaysia
Vijesti

Krišto: Prioriteti Vijeća ministara je ispunjenje 14 evropskih uvjeta

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ministrom za Europu i međunarodne poslove Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom i zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antoniom Tajanijem o europskom putu BiH.

Krišto je izrazila zahvalnost i zadovoljstvo posjetom ministara prijateljskih europskih zemalja koje pružaju kontinuiranu potporu Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu.

Istaknula je spremnost Bosne i Hercegovine za jačanje institucionalnih, gospodarskih, obrambenih, sigurnosnih i kulturnih veza s Austrijom i Italijom, čime bi se BiH približila europskoj obitelji naroda.

Informirala je ministre o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, posebice o procesu uspostave vlasti na svim razinama, i iskazala uvjerenje da će se taj proces ubrzo okončati, kako bi se energija usmjerila na reformske procese u vezi s europskim integracijama.

Naglasila je da su prioriteti Vijeća ministara BiH, sukladno nadležnostima, ispunjenje 14 europskih uvjeta u vezi s daljnjim integracijskim iskorakom naše zemlje.

Istaknula je da je važna karika u lancu stabiliziranja unutarnjopolitičkih prilika izmjena izbornog zakonodavstva, provođenje odluke Ustavnog suda BiH i svih presuda Europskog suda za ljudska prava – priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia