online slots game malaysia
KulturaVijesti

Koncertna sezona Muzičke akademije počinje 9. novembra

Koncertna sezona 2021./22. Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu bit će otvorena 9. novembra svečanim koncertom nastavnika i saradnika te akademije u koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”.

U sklopu prvog dijela ovogodišnje sezone, 25. novembra će biti upriličen koncert praizvedbi djela bh. kompozitora, čiji je pokrovitelj Asocijacija kompozitora – muzičkih stvaralaca AMUS.

Novembarski i decembarski repertoar će obuhvatiti i niz gostovanja renomiranih muzičara i pedagoga, pa će 29. i 30. novembra u okviru Erasmus + programa na Muzičkoj akademiji boraviti Gottlieb Wallisch, profesor klavira na Univerzitetu umjetnosti u Berlinu. Osim planiranog seminara, tom prilikom će biti organizovan i njegov recital.

S Univerziteta umjetnosti u Cirihu dolazi gitarista Jure Cerkovnik koji će se predstaviti 4. decembra, a nekoliko dana kasnije, 9. decembra će biti upriličen koncert pijaniste i asistenta na Muzičkoj akademiji Zlatana Božute koji će nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom pod dirigentskom palicom Roberta Homena.

Kao rezultat saradnje sarajevske Muzičke akademije i Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, bit će organizovan seminar profesorice Lidije Stanković i zajednički koncert studenata klavira ove dvije institucije koji će se održati 16. decembra.

Za februar 2022. godine najavljen je recital Belme Alić, violončelistice i profesorice na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia