online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Komšić: Obnova EU integracija kroz jednakost građana, i napredak kroz CRM inicijativu od 30 milijardi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je, tokom druge plenarne sjednice samita EU – zapadni Balkan na kojoj se razgovaralo o produbljivanju političkog dijaloga, ali i o trenutnom stanju kada je riječ o proširenju EU na zapadni Balkan, poručio da je potrebno obnoviti evropske integracije kroz zastupanje jednakopravnosti svih građana BiH, te pozdravio inicijativu o Zajedničkom regionalnom tržištu CRM.

– Dijelim vaše mišljenje da, u svijetlu evropskih vrijednosti, primarna aktivnost država zapadnog Balkana, a time i Bosne i Hercegovine treba biti usmjerena na razvoj potpune i stabilne demokratije, zaštitu osnovnih ljudskih prava i temeljnih sloboda, što sve zajedno treba činiti kroz sistem vladavine prava – rekao je Komšić, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

Predsjedavajući Komšić posebno je naglasio da je Bosna i Hercegovina potpisnica Akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište (Common Regional Market CRM).

U tome smislu pozdravio je ključnu i historijsku ulogu EU, jer se Zajedničko regionalno tržište bitno razlikuje od drugih regionalnih inicijativa, zbog odlučnosti EU da za zapadni Balkan izdvoji proiciranih 30 milijardi eura u narednih sedam godina.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia